У Бориславі Львівської області святкування дня народження в ресторані для 10 осіб закінчилося лікарняними ліжками. Їх госпіталізували з діагнозом "гостра кишкова інфекція", повідомили в пресслужбі Львівського обласної лабораторного центру.
За словами хворих, 8 грудня вони святкували день народження в ресторані "РЕТ". Незабаром у них з'явилися перші симптоми отруєння: висока температура, слабкість, блювання і пронос. Всіх постраждалих госпіталізували в інфекційне відділення центральної міської лікарні. Стан хворих медики оцінюють як середньої тяжкості.
У пресслужбі зазначили, що хворі в ресторані їли сало з м'ясом і часником (кульки), тушковану рибу з овочами, салат з квасолею, болгарським перцем і цукром, червону і білу рибу, ікру, борщ і пиріжки. Також на столі було багато м'ясних страв і приготований в домашніх умовах торт.
"Протиепідемічні заходи тривають, списки контактних осіб уточнюються" , – додали в центрі.
Нагадаємо, не так давно в Одесі в інфекційну лікарню після отруєння в шкільній їдальні госпіталізували п'ятьох дітей .
Відзначимо, що отруїтися можна в гостях, в закладах харчування, на пікніку і навіть у себе вдома їжею, яку ви самі приготували. Причиною можуть стати неякісні або зіпсовані продукти, страви, які готували або зберігали з порушенням санітарних норм. Раніше сайт "Сьогодні" писав, що потрібно робити при харчовому отруєнні.