Декомунізація по-прикарпатськи. На зміну "Московської" ковбасі прийшла "Бандерівська". Від відомої назви м'ясного сорту відмовилося одне місцеве підприємство.
Ще кілька тижнів тому тут висіла ковбаса "Московська". Втім, підприємці провели власну декомунізацію.
"У нас пів-України змінюється зараз, всі села змінюють, а у нас "Московська" ковбаса. Ідея випадково прийшло в голову", – каже Богдан Книшук, завідувач виробництвом м'ясопереробного заводу.
Не тільки назва, а й рецептуру трохи змінили. Підприємці жартують – зробили ковбасу ще більш патріотичною, додавши більше сала.
Візуально "Бандерівська" від "Московської" не відрізняються, адже спеціальні етикетки ще в процесі виробництва. Єдина різниця – нитка посередині "бандерівської".
За улюбленим сортом ковбаси Віктор приходить майже щодня.
"Я ковбасу" Бандерівську "купую майже щодня, тому що вона мені подобається, підходить, вона мені до смаку", – сказав Віктор.
Продавець Галя до таких замовлень уже звикла, адже "Московської" вже місяць як не торгує.
"Люди не обурюються, люди нормально на це реагують. Навпаки, запитують "Бандерівську", – зазначила Галина Полюк, продавець.
Правда, продають декомунізованій ковбасу поки тільки в Коломийському і Косівському районах області. На підприємстві, де виробляють продукт, вже планують, як вийти на всеукраїнський ринок.
Цю та інші новини ви можете подивитися у випуску інформаційної програми "События" на каналі "Україна".