Переселенка з Алчевська Наталя Марійчук вирощує зелень за унікальним методом, отримуючи по десять врожаїв протягом року. Замість грунту вона використовує торф, замість води – спеціальний живильний розчин, а замість сонця – світлодіодні лампи.
У теплицях Марійчук цілий рік ростуть свіжий базилік, кінза і різні види салатів. Жінка 2 роки тому приїхала на Львівщину з Алчевська.
"Теплиця – це вже нецікаво, і я знайшла такий метод, як вирощування зелені на гідропоніці", – розповіла Марчук, додавши, що їй запропонували вирощувати замість 3 тис. кг до 30 тис. кг зелені на рік.
Теплиця переросла в інноваційне підприємство з європейськими насінням і технологіями, а також автоматизованим процесом. Так, наприклад, температура завжди підтримується на рівні 21 градуси – тому зелень і виростає за місяць.
"Однаковий клімат, однакове світло, однакові поживні речовини на яких росте зелень, тобто скорочується за рахунок цього термін вирощування і якість – стандартизація, рослини однакового розміру і ваги", – розповів інженер підприємства Віталій Марійчук.
На реалізацію ідеї витратили півроку і майже два мільйони гривень, і, як повідомляється, проект вже окупився.
Зараз зелень з теплиць поставляють в майже 30 львівських ресторанів. У планах у творців теплиці розширити виробництво і зробити мережу всеукраїнською.
Читайте також:
- Як правильно зберігати продукти: маленькі хитрощі
- Житель Львівської області обладнав удома теплицю для конопель
- Що приготувати на Новий рік 2017
- Якими делікатесами порадувати Півня: новорічне меню від шеф-кухаря
- Рагу з курки з чорносливом і каррі: простий і смачний рецепт
- Як легко перейти на правильне харчування